Брнабић: Детаљно испитати случај Вулиновог стана

Премијерка Србије Ана Брнабић позвала је надлежне институције да предузму све потребне мере како би се испитале околности у вези са куповином стана министра одбране Александра Вулина.

"У овој држави поставе институције и министар Вулин их је позвао да се тиме поново позабаве, ја сам их позвала, а и председник Србије Александар Вучић их је позвао да се тиме позабаве. Још једном их позивам да поново спроведу истрагу како би се сазнало да ли је ту све чисто или није, али не могу ја као председница Влада о томе да судим", казала је Ана Брнабић.

На конференицији за новинаре у Галерији Матице српске у Новом Саду, на питање какву штету влади може да нанесе тај "случај" премијерка је казала да све може да нанесе штету влади.

Ипак истиче да је кључно да влада којом она председава има добре резултате.

Додала је да ће грађани Србије најбоље оценити резултате владе.

На питање новинара како коментарише наводе појединих представника синдиката радника који тврде да најављена повећања плата у јавном сектору нису повећања, већ враћање плата на ниво од пре 2014, председница Владе оценила је такве изјаве као метафизику.

"Ако сте имали након 2014. године смањење плате од 10 одсто и након тога повећање 2015. од четири и након тога 2016. године повећање од шест и сада од 10 одсто, како можете да ми кажете да је то враћање на старо, када је о просвети реч. У здравству смо имали два плус пет одсто и сада од 10 одсто. Не знам како је два плус пет плус 10 одсто једнако 10 одсто", казала је Брнабићева.

Премијерка је додала да најмање пензије никада нису ни смањивање као мера фискалне консолидације.

"Онда су повећањ за 1,25 па за 1,75 одсто те ће бити повећање за још пет одсто, те да то никако није враћање на старо", закључила је премијерка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво