Судије и тужиоци са севера Космета нису данас положили заклетву

У канцеларији косовског председника данас није било полагања заклетве судија и тужилаца са севера Косова.

Полагање заклетве је било заказано за 11 часова у канцеларији косовског председника.

Главни косовски тужилац Александар Љумезу је дописнику РТС-а рекао да судије и тужиоци са севера Косова нису дошли и да ће наредан термин за полагање заклетве одредити у канцеларији косовског председника.

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич изјавила је данас да ЕУ жали због одлагања примене Бриселског споразума о правосуђу до чега је, како каже, дошло због захтева Београда.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је раније данас рекао за РТС да очекује да ће до петка почети примена споразума о правосуђу.

"Ово је први пут од 1999. да ћемо имати суд са српском већином, са председником суда Србином у Косовској Митровици и Тужилаштво са српском већином. Очекујем да ће овај велики и важан посао за српски народ на КиМ бити завршен до петка, као и сви предуслови у смислу посебних накнада за судије и тужиоце, о чему ће влада донети одлуку", рекао је Ђурић.

Истиче да је важно за Србе на КиМ да имају правну сигурност, како на северу покрајине, тако и у срединама јужно од Ибра, где ће бити стотине Срба запослених у правосуђу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи