Вукадиновић: Највиши законодавни дом тоне у хаос, анархију и бесмисао

Члан посланичке групе Нова Србија-Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић упозорава да стање у Скупштини није добро и да највиши законодавни дом "тоне у хаос, анархију и бесмисао".

Вукадиновић је новинарима у Скупштини рекао да му је жао што им се, како је рекао, у бојкоту седнице скупштине, осим Социјалдемократске странке, нису придружиле и остале опозиционе странке.

До тога није дошло због, како сматра, неспремности да се одрекну "неколико минута преноса на телевизији".

"Ми мислимо да је много битније од пар минута преноса да се јасно и гласно каже да овакво стање онемогућава било какав смислен рад на законским предлозима", рекао је Вукадиновић.

Како каже на критике малобројних посланика опозиције и на њихове амандмане не одговарају министри, већ неколико "задужених лешинара који треба да допринесу слици урушавања парламента и бесмисла".

"У том ријалитију не желимо да учествујемо па макар изгубили неколико минута у директном преносу", нагласио је он.

Циљ владајуће већине, према његовим речима, није да се добије квалитенији законски текст ни да се укрсте аргументи око конкретних решења, већ да се "облати било ко ко се усуди да нешто каже".

Посланичке групе НС-Покрет за спас Србије и Социјадемократсак странка-Народна партије Србије саопштиле су раније да неће присуствовати текућој седници незадовољни начином на који се води и затражили једнак однос председавајућих према свим посланицима.

Они су затражили и стављање на дневни ред захтева о разрешењу председнице парламента Маје Гојковић.

 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво