Симић: Помирење Срба и Албанаца кључ за мир на Западном Балкану

Потпредседник косовског парламента Славко Симић састао се у Приштини са председником Албаније Иљиром Метом, којем је пренео да је помирење Срба и Албанаца кључ за оцување мира и стабилности на Западном Балкану.

Славко Симић је, како се наводи у саопштењу из његовог кабинета, констатовао да Срби и Албанци треба да "остану осовина мира у региону".

"Односи Срба и Албанаца су у успону захваљујући пре свега добрим личним контактима председника Александра Вучића и премијера Едија Раме и њиховој политици која је заснована на рационалним премисама и опредељењу за европску будућност земаља Западног Балкана", рекао је Симић.

Симић је додао да је Српска листа доследно опредељена за побољшање односа српског и албанског народа у региону, и да је то један од разлога учешћа српских политичких представника у раду централних институција у Приштини.

Такође, Симић је у разговору са Метом покренуо и питање положаја српског народа у Албанији, којем се, како је истакао, морају гарантовати право на језик и очување културног и националног идентитета, у складу са највишим европским стандардима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво