Шутановац: ДС ће имати свог кандидата

Председник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да ће та странка имати свог кандидата за градоначелника Београда, али није желео да потврди писање "Блица" да ће то бити он.

"Време је да ДС, као највећа странка опозиције, истакне свог кандидата за градоначелника Београда, што не значи да нећемо наставити разговоре са осталим могућим коалиционим партнерима", навео је Шутановац, али не открива ко ће то бити.

"У овом тренутку могу да вам кажем само да ћемо имати свог кандидата, органи странке ће у наредном периоду одлучивати, а онда ћемо имати и званичног кандидата", рекао је Шутановац за Танјуг.

Шутановац не мисли да је одлуком да ДС има свог кандидата странка затворила врата за сарадњу са другим потенцијалним партнерима.

"Напротив, мислим да је наша одлука, одлука људи који имају искуства и који желе да окупе друге. Ми смо одлучни у жељи да се смени лоша власт и не желимо да учествујемо у калкулацијама о кандидатима, о листама, о колонама", истакао је Шутановац.

ДС је, каже, програм за изборе у Београду, које очекује у марту, спремала шест месеци и има још времена да га доради.

"Ми ћемо изаћи са најбољом листом, најбољим кандидатом и најбољим програмом", наглашава Шутановац.

Као потенцијалне партнере види странке које са ДС деле европске вредности и које неће ући ни у какву коалицију са СНС-ом у Београду или Републици, а на питање да ли је то узак круг, с обзиром да је Саша Јанковић прекинуо сарадњу са ДС-ом, Шутановац каже да није и тврди да је у том кругу "половина Београђана".

"А које ће странке бити, видећемо", каже Шутановац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво