Мировић у Бриселу: Указали смо на пут Србије

Председник покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је делегација Војводине, кроз директне контакте које је у Бриселу имала са важним европским регијама, успела да укаже на укупан пут Србије.

"Заиста и кроз наступ председнице Владе пред посланицима Европског парламента, али и кроз директне наше контакте које смо имали са овим важним регијама, мислим да смо успели да укажемо на укупан пут наше земље, на све њене вредности, али да, посебно када је о Војводини реч, објаснимо многе ствари, потцртамо оне квалитете које Војводина има и да једноставно прикажемо Војводину у правом светлу", рекао је Мировић за Танјуг.

Додао је да се то видело и вечерас у контактима са представницима европских региона Хесен, Ломбардија, Умбрија, као и Славонско-барањске жупаније.

"Увек на оваквим састанцима и на скуповима као што је Европска недеља региона и градова, има оних који нису довољно информисани, који имају нека предубеђења, који се често враћају у прошлост. Наш задатак је да будемо видљиви, да аргументима бранимо наше интересе, да кроз афирмацију наших вредности стварамо мрежу пријатеља у Европи и то смо чинили у протекла два дана", нагласио је Мировић.

Указао је да су готово сви позвани на скуп у Мисији Републике Србије у Бриселу, вечерас дошли – ту је било шест или седам чланова Европског парламента, седам или осам моћних европских регија.

"Висбаден и Франкфурт су најважнији градови у Хесену, Милано је најважнији град, највећи и главни град Ломбардије и онда вам то говори колико је Војводина цењена међу најразвијенијим регијама Европе, а ми ћемо се трудити да кроз директне контакте институција, привредних комора, кроз промоцију потенцијала, кроз комуникацију развојних агенција ради заједничких пројеката привучемо што више конкретних ствари за грађане Војводине, наравно и за целу нашу земљу", рекао је Мировић.

У Бриселу је у Мисији Републике Србије одржано традиционално представљање Војводине на Европској недељи региона и градова – The Vojvodina Story.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво