Вучић са представницима Срба са Косова и Метохије

Председник Србије Александар Вучић састао се са представницима српског народа на Косову и Метохији и том приликом истакао да је питање јединства српског народа питање његовог опстанка у покрајини. 

Вучић је нагласио да треба спречити покушаје разбијања јединства, који долазе из кругова оних који желе да ослабе капацитет за остваривање колективних политичких права Срба на КиМ.

Представници српског народа са Косова и Метохије пренели су жељу Срба у покрајини да се, упркос сталним притисцима и тешкоћама са којима се суочавају, изборе за опстанак и своја колективна права у сарадњи са председником и Владом Србије.

Састанку су присуствовали и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.

Срби с КиМ су, после састанка, рекли да их је председник Србије замолио само једно, а то је да буду јединствени на локалним изборима на Космету 22. октобра.

Они су поручили председнику да ће бити јединствени и позвали све грађане да подрже Српску листу.

"Бићемо јединствени и 22. октобра показаћемо то јединство и показати свима онима који мисле другачије, којима јединство није приоритет него су им лични интереси приоритетнији од нашег српског јединства, показаћемо им где им је место и послаћемо их у политичку историју", навео је Горан Ракић, председник Српске листе.

Након састанка, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић на питање новинара прокоментарисао је изјаву заменика косовског премијера Беџета Пацолија да је Приштина одустајањем од апликације за чланство у Интерполу и Унеску упутила Београду "снажан сигнал" да подржава дијалог и жели помирење и нормализацију односа и рекао да више не зна на коју његову изјаву да се осврће.

број коментара 0 пошаљи коментар