Ђурић: Пацоли пре 15 дана причао једно, сада друго 

Није добро да се мимо дијалога и без договора покушава чланство у међународним организацијама нарочито зато што покрајинама у њима и није место, изјавио је директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

На питање новинара да прокоментарише изјаву заменика косовског премијера Беџета Пацолија да је Приштина одустајањем од апликације за чланство у Интерполу и Унеску упутила Београду "снажан сигнал" да подржава дијалог и жели помирење и нормализацију односа, Ђурић је одговорио питањем да ли је то исти Пацоли који је пре неколико дана тврдио да имају већину за Унеско и 15 нових држава као подршку.

Ђурић је новинарима, након састанка председника Србије Александра Вучића са представницима Срба са КиМ, рекао да сада, када се испоставило да то није истина, Пацоли очигледно измишља неке нове разлоге.

"Не знам шта бих вам рекао, не могу на озбиљан начин да коментаришем зато што више не знам на коју његову изјаву да се осврћем – на ону од пре 15 дана када је рекао да има подршку и да ће гурати напред или сада када је изгубио па тврди тобоже да је то неки уступак Србији" додао је Ђурић.

Није добро, оценио је, да се мимо дијалога и без договора покушава чланство у међународним организацијама нарочито зато што покрајинама у њима и није место.

"Мислим да све више сазревају међународне околности у којима то постаје јасно, не само нама којима је то одувек био став, него и многима другима у свету и да због тога такво чланство није могуће све да га жели Пацоли или било ко други", истакао је Ђурић.

Одговарајући на тврдње Хашима Тачија да је добио обећање од потпредседника САД Мајка Пенса да ће САД да се укључе у дијалог, Ђурић је рекао да није чуо ту изјаву и подсетио да је ЕУ посредник у разговорима Београда и Приштине.

"Ми бисмо очекивали да се посредник ангажује на примени споразума о ЗСО и многих других важних питања која постоје. У том смислу очекујемо њихову активну улогу на спровођењу онога што је постигнуто", рекао је Ђурић.

Ђурић је приметио да у покрајинској влади не постоји више институција која је задужена за дијалог и претпоставља, како каже, да је то нека врста поруке, те подсетио да су разговори раније вођени на високом политичком нивоу.

Каже да је Приштина више пута налазила изговоре да се не спроведе договорено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво