Посланичка питања

Почетак данашњег рада у Скупштини Србије у делу седнице за постављање посланичких питања био је буран, "прштале" су опомене, а због узавреле атмосфере одређена је једночасовна пауза.

Пре паузе и изрицања опомена посланику Двери Срђану Ногу, који је и искључен са седнице, и шефу посланичке групе СДС Марку Ђуришићу, јер је посланику СНС Дарку Лакетићу рекао да је коњ, посланици су питали о одласку премијерке Ане Брнабић у Брисел, статусу руског хуманитарног центра у Нишу, продаји Галенике, гаранцијама Владе Србије за пуштање Ратка Младића, случају убиства младића у Тутину, као и о положају жена на селу.

Тако је шефица посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић питала премијерку Ану Брнабић зашто се Галеника продаје, уз опаску да ће тако Србија остати без иједног домаћег произвођача лекова и биће зависна од увоза.

За председника Србије Александра Вучића и министра спољних послова Ивицу Дачића имала је питање шта су одлучили у вези са статусом руског хуманитарном центру у Нишу, позивајући се на Дачићеву изјаву од пре више месеци да питање тог центра мора да се реши, било његовим затварањем или давањем дипломатског статуса.

Посланица Нове странке Мариника Тепић питала је премијерку и све чланове владе где су били и шта су радили 5. октобра 2000. када су грађани на тај, како каже, важан дан, изашли на улице да искажу незадовољство због изборне крађе.

Председавајући Верољуб Арсић је на то рекао да то питање није из делокруга рада владе и њених чланова.

Посланица СРС Наташа Јовановић тражила је да се њено питање о одласку Ане Брнабић у Брисел и писму које ће доставити ЕУ поводом ставе ЕУ о референдум у Каталонији и питања КиМ, под ознаком хитно проследи премијерки и председнику Вучићу.

Посланик СДА Санџака Енис Имамовић тражио је од министра полиције Небојше Стефановића комплетан извештај о случају убиства младића из Тутина кога је упуцао полицајац.

Оценио је да је поводом тог случаја Стефановић дао "срамну изјаву" у којој је младића назвао криминалцем и оправдавао потез полицајца, те навео да годинама упозорава на многе "нерешене злочине над Бошњацима".

Министарку правде Нелу Куборовић питао је на основу чега је влада дала гаранције за пуштање Ратка Младића.

Посланик Уједињене сељачке странке Милија Милетић питао је владу да ли ће у октобру бити обележен Дан жена на селу, наводећи да је њихов положај у Србији тежак и да им се морају обездити бољи услови живота.

Посланица ДС Гордана Чомић тражила је од министраке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић и шефице преговарацког тима Тање Мишчевић да доставе план датума за примену акционог плана за поглавља 23 и 24.

Посланица ДЈБ Бранка Стаменковић негодовала је што не стижу одговори на бројна питања која су поставили посланици тог покрета, а председницу парламента Мају Гојковић питала када ће почети да се одржавају редовни скупштински колегијуму и када ће посланици добити годишњи план рада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво