Гојковић и Павлопулос: Поштовати међународно право

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић састала се са председником Грчке Прокопиосом Павлопулосом, а на састанку су истакли значај поштовања међународног права, посебно у контексту нових изаозва са којима се суочава Европа после референдума у Каталонији.

На састанку је истакнуто да су односи традиционално веома добри, засновани на чврстом пријатељству и историјски потврђеној блискости два народа.

Маја Гојковић и Прокопис Павлопулус су нагласили да две земље имају пријатељске односе већ 150 година, и изразили спремност на њихово даље унапређење и у том контексту истакли значај редовног политичког дијалога и размене посета на високом и највишем нивоу.

Гојковић је истакла спремност парламента да допринесе унапређењу свеукупне билатералне сарадње и оценила досадашњу међупарламентарну сарадњу као веома добру, уз интензивне и редовне размене посета на највишем нивоу, на нивоу радних тела, као и посланичких група пријатељства. 

Председница парламента је истакла да је потписивањем Меморандума о успостављању Комисије за сарадњу Скупштине Србије и парламента Грчке, у априлу ове године, та сарадња подигнута на још виши ниво.

Гојковић је Грчкој захвалила на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије, а тиме и међународног права, што је посебно важно у контексту нових изазова са којима се Европа у том погледу.

Она је захвалила на искреној подршци Грчке европском путу Србије, коме је наша земља посвећена.

Председник Грчке истакао је да та земља подржава европски пут и процес придруживања Србија не само на основу пријатељских односа, већ и због тога што Србија испуњава стандарде и може да буде пример другим земљама на том путу.

Он се сагласио и са значајем поштовања међународног права посебно у контексту нових изазова са којима се Европа суочава након јучерашњег референдума у шпанској покрајини Каталонији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се