Српска листа: Неосноване оптужбе на рачун Рикала

Српска листа је оценила да су неосноване оптужбе на рачун министра косовске владе Ненада Рикала и да их пласирају опозиционе партије на Косову, те да то заслужује најоштрију осуду свих политичких представника и међународних организација.

У саопштењу на сајту Српске листе пише да "у Приштини сви добро знају да министар Рикало нема никакве везе с било каквим ратним дешавањима" и да је "добар део свог живота посветио изградњи мира међу народима".

"Српска листа најоштрије осуђује овакве нападе којима се урушава међуетничко поверење и стабилност на Косову и Метохији зарад јефтиних политичких поена. Захваљујемо се институцијама које су стале у одбрану истине и правде у овом случају и јавно истакле да су напади на министра Рикала измишљотине", пише у саопштењу.

Поручила је да ће "снажно стајати иза сваког свог члана" и "неће дозволити да се име било ког Србина блати од стране злонамерних појединаца".

Приштинска телевизија КТВ пренела је раније оптужбе станара приштинског насеља Дарданија да их је Рикало током рата "мучио, злостављао и да се увек појављивао у војној униформи и наоружан".

Косовски премијер Рамуш Харадинај је раније изјавио да је "са узнемирењем" примио информацију да је Рикало наводно злостављао и мучио Албанце у насељу Дарданија, али да надлежне институције немају званичне информације о томе.

У саопштењу кабинета премијера наведено је да Државно тужилаштво, Косовска обавештајна агенција и косовска полиција немају никакве информације да је Рикало учествовао у злостављању Албанаца током рата.

Харадинај је рекао да ће у сваком, а не само том случају, деловати у складу са законом и одговорностима које има као премијер.

У међувремену, Државно тужилаштво Косова је отворило истрагу поводом информација станара једне зграде у насељу Дарданија, истичући да до сада нису имали информације о могућим кривичним делима која се стављају Рикалу на терет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво