Вулин: Хрватска без снаге и воље да се супротстави усташтву

Хрватска је још једном показала да нема ни снаге, ни жеље да се супротстави нарастајућем усташтву, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

"Нигде на свету не би било потребно објашњавати да нацистички поздрав не сме да се истиче на гробљу нацистичких жртава, нигде осим у Хрватској", истиче се у Вулиновој писаној изјави.

Он је додао да, када Европска унија буде дозволила да се у Маутхаузену истакне табла са натписом "Зиг Хајл", нека тада допусти да и усташе имају свој поздрав над Јасеновачким стратиштем.

"Али ако ЕУ не дозвољава да се у Бухенвалду, Аушвицу и Маутхаузену поздравља са 'Зиг Хајл', зашто онда допушта да се поклана српска деца убијају још једном у земљи чланици ЕУ", додао је Вулин.

Он је упитао у чему је разлика између 'Зиг Хајл' и 'За дом спремни', у чему је разлика између Аушвица и Јасеновца, и додао да на то питање Србима и свим антифастима ЕУ дугује одговор.

Одбијањем да уклони усташке симболе Хрватска је свој одговор већ дала, констатовао је Вулин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се