Живаљевић: Моје присуство у Собрању није било тајно

Бивши саветник за безбедност у Амбасади Србије у Македонији Горан Живаљевић негирао је тврдње странке ВМРО-ДПМНЕ да му македонске институције нису дале одобрење да уђе у парламент Македоније током инцидента у Собрању након одржаних парламентарних избора крајем априла ове године.

"Моје присуство у Собрању није било ни тајно ни скривено. Моја мисија није била нити тајна, нити недобронамерна, а поврх свега македонске службе су биле упућене", рекао је Живаљевић за Танјуг у првом обраћању јавности од тих догађаја.

Истакао је да је за боравак у Собрању добио одобрење саветника за безбедност председника Македоније Синише Алексовског.

"Тај човек је знао за разлог мог боравка тамо и о томе је био обавештен. Моја мисија тамо није била тајна и била је добронамерна у односу на безбедност Македоније, у контексту сарадње коју имамо са безбедносним службама Македоније", навео је Живаљевић.

Како је додао, у саопштењу ВМРО-ДПМНЕ намерно се прескаче инстанца председника Републике.

"Моје пријављивање за активност те вечери, 27. априла, било је усмерено на сам Кабинет председника и његовог саветника за безбедност", изјавио је Живаљевић.

Македонски ВМРО-ДПМНЕ, који је тада био владајућа странка, негирао је тврдње председника Србије Александра Вучића да су поједине македонске институције дале одобрење српском дипломати Горану Живаљевићу да уђе у парламент Македоније, током инцидента у Собрању после одржаних парламентарних избора крајем априла.

У међувремену, наводе Живаљевића демантовао је Кабинет председника Македоније Ђорђа Иванова, из којег је саопштено да из Амбасаде Србије није тражена "писмена ни усмена дозвола од овлашћеног лица и надлежног државног органа".

број коментара 0 Пошаљи коментар