Јованов: Вучић никада није питао странце шта треба да ради

Потпредседник СНС-а Миленко Јованов рекао је, реагујући на изјаву Драгана Шутановца, да не може онај ко је учествовао у "шибицарској" спољној политици да схвати како председник Александар Вучић исту политику води у Москви, Бриселу, Вашингтону и Београду.

Председник ДС-а Драган Шутановац изјавио је да је Вучић покренуо дијалог о Косову по повратку из САД, а Јованов је реагујући на ту изјаву истакао да Вучић "за разлику од Шутановца" никада није дневни ред за седницу владе слао на одобрење страним амбасадама, нити је икада икога од странаца питао шта треба да мисли и шта треба да ради.

"Уместо да схвати да је то време прошло његовим одласком са власти, Шутановац се бави пројекцијом и полази од себе, па мисли да Вучић ради оно што су радили он и њему слични", рекао је Јованов у изјави достављеној медијима.

Како је рекао, не може онај ко је увек више водио рачуна о томе шта кажу странци да схвати да Вучић одговара искључиво народу у Србији и никоме другом.

"Не може онај ко се нудио да постане НАТО добровољац да схвати да је Вучићева обавеза да води политику војне неутралности и чува данашњу позицију Србије, као слободне и суверене државе, јер је за такву политику добио подршку огромног броја грађана Србије", навео је Јованов.

Јованов је позвао Шутановца да "објасни одакле му сатови у вредности више десетина хиљада евра, а о чему су јавност упознали управо чланови његове странке".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво