Брнабићева и амбасадорка Индије о КиМ и инвестицијама

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадорком Републике Индије Нариндер Чаухан о даљем развоју економске сарадње и подршци Индије политици Србије по питању Косова и Метохије.

Амбасадорка Чаухан је нагласила да се Индија противи чланству Приштине у међународним организацијама, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

У години када Србија и Индија обележавају 70 година од успоставлања дипломатских односа, Брнабићева је истакла значај традиционалних и пријатељских односа две земље и посебно захвалила на подршци Индије територијалном интегритету и суверенитету Србије, додаје се у саопштењу.

Председница Владе и амбасадорка Индије разговарале су о економској и привредној сарадњи и могућностима за нове инвестиције и пројекте. Чаухан је представила пројекат "Дигитал Индија" који та земља спроводи и понудила помоћ и сарадњу индијских и српских компанија у области дигитализације и ИТ сектора, будући да су управо то приоритети у раду Владе Србије.

Амбасадорка је издвојила технолошки парк у Инђији као једну од најважнијих индијских инвестиција у Србији.

Премијерка Брнабић и амбасадорка Чаухан су истакле значај развоја сарадње у области туризма, као и у области креативне и филмске индустрије. Очекује се да у наредном периоду Србију посети индијска делегација како би се разговарало о конкретним пројектима у области филмске продукције.

Такође, разговарало се и о потенцијалима за сарадњу у области производње трактора, инфраструктурних пројеката, као и сарадњи одбрамбених индустрија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво