Предлог о саставу нове владе стигао у Скупштину, сутра експозе Ане Брнабић

У Скупштину Србије стигао је предлог мандатарке Ане Брнабић о саставу нове владе, са четири потпредседника и 18 ресора. Бранко Ружић, Горан Триван и Ненад Поповић биће нови министри. Промене и за Александра Вулина и Зорана Ђорђевића – замениће ресоре. Седница парламента заказана је за сутра у 10 часова.

Председница парламента Маја Гојковић заказала је за сутра у 10 часова седницу на којој ће мандатарка Aнa Брнабић представити свој предлог. Влада би могла да буде изабрана већ у четвртак, у законском року. 

Влада, за коју је обезбеђена већинска подршка, радиће у следећем саставу: Ана Брнабић – премијерка, а Ивица Дачић – први потпредседник Владе и министар спољних послова.

Небојша Стефановић биће потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, Расим Љајић, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, а Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Душан Вујовић задржава ресор финансија, а Горан Кнежевић привреде. Бранислав Недимовић остаје министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Горан Триван ће предводити ново Министарство за заштиту животне средине, док ће Александар Антић остати министар рударства и енергетике.

Јадранка Јоксимовић биће министарка за европске интеграције, Нела Кубуровић остаје министарка правде, док ће нови члан владе бити Бранко Ружић, који ће водити Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Александар Вулин ће бити министар одбране, а Зоран Ђорђевић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Златибор Лончар остаје министар здравља, Младен Шарчевић министар просвете, науке и технолошког развоја, Вања Удовичић министар омладине и спорта, а Владан Вукосављевић министар културе и информисања.

Биће три министра без портфеља: Славица Ђукић Дејановић биће задужена за популациону политику, Милан Кркобабић за регионални развој и координацију јавних предузећа а Ненад Поповић за иновације и технологију.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво