Вучић са Зубином Мехтом: Нова зграда Филхармоније до 2020. године

Председник Србије Александар Вучић примио је славног диригента Зубина Мехту, којем је поручио да нова зграда Београдске филхармоније мора бити завршена до 2020. године.

Маестро Зубин Мехта, који борави у Београду поводом концерта на отвореном Београдске филхармоније, који се изводи под његовим руководством, захвалио је председнику Александру Вучићу на свему што чини за ту културну установу.

 

Мехта је захвалио и на плану за изградњу нове концертне дворане о којој је разговарао током своје последње посете Београду.

Председник је нагласио да нова зграда Београдске филхармоније мора бити завршена до 2020. године.

"Београд је космополитски град и заслужује концертну дворану која ће постати не само његов, већ и симбол целог региона", истакао је Вучић, а саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Председник Вучић и маестро Мехта договорили су постављање статуе славном холивудском глумцу српског порекла, Карлу Малдену, рођеном као Милан Секуловић, који је играо у више холивудских филмова, међу којима су најпознатији "Трамвај звани жеља", "Патон", "На доковима Њујорка" и др.

Породица Карла Малдена поклонила је београдској Кинотеци 2016. године личне предмете и део филмске колекције овог славног холивудског глумца.

"Наш задатак је да наше генерације упознамо са ликом и делом најпознатијег глумца српског порекла, с обзиром да ни ми нисмо били свесни значаја и трага који је Карл Малден оставио. Он је био велики уметник, али и најбољи амбасадор Србије", истакао је председник Вучић, наводи се у саопштењу.

Састанку у згради Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу, присуствовали су и шеф диригент Београдске филхармоније Габријел Фелц и директор Београдске филхармоније Иван Тасовац.

Филхармонија ће вечерас, под управом Фелца, поклонити публици највећи концерт класичне музике у историји Србије на отвореном, а маесто Зубин Мехта биће специјални гост.

Концерт ће бити одржан између Палате "Србија" и Ушћа, на месту предвиђеном за изградњу концертне дворане Филхармоније.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво