Шредер: Србија са Вучићем на добром путу

Председник Србије Александар Вучић и Србија су сидро стабилности у веома тешком региону, оценио је специјални изасланик немачке владе Герхард Шредер.

Герхард Шредер је новинарима, након састанка са председником Србије Александром Вучићем, рекао да се на састанку разговарало о међународној политици и ситуацији у региону и истакао да је Србија стуб стабилности у региону.

"Мислим да је веома важно јачање веза међу лидерима региона. Сматрам да је Србија стуб стабилности у региону и мислим да регион, јачањем веза и свим што је до сада урађено показује да иде напред", рекао је Шредер.

Пренео је да је са председником Србије разговарао о низу тема, како из области међународне политике, тако и стања у региону.

"Мој утисак је да су председник Србије и Србија сидро стабилности, и то у једном тешком региону. Мислим да се регион креће у добром смеру, да напредује", нагласио је Шредер.

На питање о везама Србије са Русијом бивши немачки канцелар је подвукао да не види зашто би Србија мењала свој проевропски курс.

"Председник Србије је одлучан да напредује у приближавању ЕУ, све до чланства. Као што је синоћ у свом говору рекао жели све тешње односе са ЕУ, а на другој страни не видим шта може сметати да Србија има добре односе са Русијом. И треба да их има, то је потпуно разумљиво", поручио је Шредер.

Немачки изасланик је рекао да је "Србија са председником Вучићем на добром путу" и да су "везе са Немачком јако добре".

Указао је да су односи Немачке према Србији надстраначки, односно да су за њих заинтересоване све партије, додајући да је доказ тога што је он именован изаслаником немачке владе, коју чине демохришћанска ЦДУ/ЦСУ и Социјалдемократска партија (СДП), чији је он некада био лидер, на свечаности поводом инаугурације.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво