Дачић са страним делегацијама

Вршилац дужности премијера Србије и министар спољних послова Ивица Дачић делегације страних земаља које ће учествовати на данашњој свечаности поводом инаугурације председника Александра Вучића.

Министар Дачић пожелео је добродошлицу високом званичнику Марока и захвалио му на доласку на свечани пријем.

Током разговора са председником Представничког дома Парламента Марока Хабибом ел Малкијем изражено је обострано задовољство поводом добрих односа две земље и потврђена је спремност за њихово даље свестрано унапређивање, нарочито у области економије, трговине и културе.

Министар Дачић је истакао да Мароко и Србију веже дугогодишње пријатељство и подсетио да се током 2017. године навршава 60 година од успостављања дипломатских односа две земље. С тим у вези, позвао је на даље унапређење билатералне и мултилатералне сарадње.

Дачић се састао и са министром индустрије, енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петром Ђокићем са којим је разговарао о конкретним питањима о сарадњи у области економије, пре свега у погледу пројеката на плану туризма и инфраструктуре.

Изражено је уверење да ће, након формирања нове Владе Србије, убрзо бити организована и заједничка седница две Владе.

У пријатељском и отвореном разговору, обострано је изражено задовољство поводом веома добрих односа између Републике Србије и Републике Српске, као и спремност за њихово даље унапређење, саопштило је Министарство спољних послова. 

Дачић је примио и Раухија Фатуха, саветника за међународна питања и специјалног изасланика председника Државе Палестине Махмуда Абаса на свечаној церемонији поводом ступања Александра Вучића на дужност председника Републике.

Дачић је истакао значај који Република Србија придаје односима са Палестином и указао да у том контексту високо ценимо присуство представника пријатељске државе на свечаној церемонији.

Уз подсећање на дугу традицију пријатељства две земље и народа, обострано је потврђена спремност за наставак билатералне и мултилатералне сарадње и даље унапређење односа у свим областима од заједничког интереса.

Дачић је пренео захвалност за подршку Палестине територијалном интегритету Србије и њеним ставовима по питању једнострано проглашене независности Косова.

Дачић је примио и амбасадора Ханија бин Абдулаха бин Мохамеда Моминаха, специјалног изасланика Краљевине Саудијске Арабије на свечаној церемонији поводом ступања Александра Вучића на дужност председника Републике.

Дачић је захвалио на присуству амбасадора Моминаха церемонији инаугурације председника Србије.

Оценио је да су односи између две земље добри и потврдио спремност за њихово даље унапређење кроз интензивнију сарадњу и динамичнији политички дијалог, саопштило је Министарство спољних послова.

Амбасадор Моминах је исказао задовољство због прилике да представља своју земљу на инаугурацији председника Србије.

Пренео је поздраве саудијског министра спољних послова Адела бин Ахмеда ел Џубеира упућене министру Дачићу и обавестио о његовој спремности да у наредном периоду посети Републику Србију.

Упознао је министра Дачића са ставовима Саудијске Арабије у погледу кризе у односима појединих земљама Персијског залива.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво