Брнабић: Част и одговорност водити Владу

Владу Србије ћу водити посвећено и одговорно, а свој посао ћу радити поштено и са љубављу, поручила је Ана Брнабић у првој изјави за јавност након што ју је председник Србије предложио за мандатара.

Кандидат за премијера Србије Ана Брнабић захвалила је председнику Србије на указаном поверењу и истакла да јој је част, али и да је свесна одговорности коју преузима.

"Желим да захвалим председнику на указаном огромном поверењу да водим Владу Србије и наставим реформе са несмањеном посвећеношћу и снагом", рекла је Брнабићева у првој изјави за јавност након што ју је председник Србије предложио за мандатара.

Она је истакла да је част служити својој земљи.

"Ја ћу, уколико ме Скупштина изгласа, Владу водити посвећено и одговорно, а свој посао ћу радити поштено и са љубављу. Свесна сам одговорности коју преузимам јер треба да наследим правог лидера, као и обавеза према грађанима који очекују да резултате рада Владе осете кроз бољи квалитет живота", истакла је Брнабићева.

Она је рекла да је прихватила кандидатуру коју је добила од председника Србије и да креће да ради на експозеу и састављању Владе.

"Важно је да се рад на пројектима настави и ја сутра свакако идем у Врњачку Бању у раније договорену посету. Идем да проверим како функционише систем којим смо повезали податке шест државних институција који омогућава да држава буде сервис грађана", истакла је Брнабићева.

Оценила је да је то важан, реформски, како је рекла, револуционаран пројекат за Србију и она ће са тимом у Влади Србије и свим државним институцијама наставити да ради на реформисању државне управе.

"Започети послови морају да се завршавају, а ја сам последњих месеци посвећено радила на томе да Србију уведемо у ред модерних држава у којима државна управа ради ефикасно и у функцији грађана. Лично ћу се ангажовати да сви заједно радимо на циљевима који су већи и важнији од свакога од нас појединачно", поручила је Брнабићева.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво