Ђурић: Велики одзив и глас за Српску кључни за опстанак Срба на Космету

Српска листа представља оличење јединства државе Србије и српског народа на Косову и Метохији, рекао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. Велики одзив и глас за Српску – кључни су за опстанак Срба на Космету, поручио је Ђурић из Косовске Митровице.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Марко Ђурић је рекао да је данашњи дан један од судбинских дана за српски народ на КиМ.

"Српска листа представља оличење јединства народа на КиМ. Јако је важно да грађани изађу у што већем броју, јер само тиме гарантујемо очување институција. Нико коме је стало до Србије, нема право да остане код куће", објашњава Ђурић.

Истиче да једино Српска листа може да гарантује очување те пупчане врпце између нашег народа, наших институција на КиМ и државе Србије. 

Према његовим речима, "друге (српске) листе на овим изборима водиле би пресецању свих органских веза које постоје и спровођењу сепаратистичке политике".

"Зато је важно да грађани у што већем броју изађу на биралишта, јер само већим одзивом гарантујемо очување институција Србије на овом подручју, гарантујемо спречавање формирања тзв. војске Косова и једино Српска листа може и хоће то да обезбеди", рекао је Ђурић . 

Коментаришући почетак избора на КиМ, Ђурић је рекао да су јутрос српски представници избачени са неких места.

"На све претње неких албанских политичара, да Србија треба да буде избрисана, ћути се, али се не говори о притисцима на представнике Српске листе, а то све време видимо. То је велико лицемерје и о томе ће Александар Вучић говорити у обраћању пред Генералном скупштином УН", каже Ђурић.

Говорећи о изјави Рамуша Харадинаја да ће му забранити долазак на КиМ, Ђурић је рекао да су много пута покушали да га спрече да дође на Косово и Метохију.

"Покушавали су много пута да спрече, не само мене већ разне представнике институција. Као што видите, ја сам овде у Косовској Митровици, а Харадинаја нема. Овде живи српски народ и тако ће остати", закључио је Ђурић.

Бирачка места на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији отворена су у седам часова. 

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Љубомир Марић гласао је јутрос нешто после седам часова на бирачком месту у основној школи Свети Сава у Косовској Митровици и поручио да је једино Српска листа гарант политичке институционалне присутности Србије на КИМ.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво