Азербејџан и Србија – стратешки партнери

У Београду је приређен пријем поводом Дана Азербејџана, а амбасадор те земље у Србији Елдар Хасанов истакао је да Србија и Азербејџан земље ове године славе 20. годишњицу успостављања дипломатских односа.

"Током тих 20 година, односи између Азербејџана и Србије развијали су се брзо у политичкој, економској, научној, културној и хуманитарној сфери и достигли су ниво стратешког партнерства", нагласио је Хасанов.

Такође, како је додао, узајамне посете на различитим нивоима, политичке консултације и међувладини споразуми у различитим областима, дају допринос даљем развоју сарадње која се заснива на пријатељству и заједничким интересима наших народа.

Хасанов је честитао "пријатељском српском народу на успешним председничким изборима" одржаним 2. априла ове године и пожело много успеха новом председнику Србије Александру Вучићу.

Говорећи о културним везама које постоје међу нашим народима, амбасадор Азербејџана рекао је да ће од 1. јуна ове године месец дана бити приказана изложба азербејџанског Музеја тепиха у Етнографском музеју у Београду.

Дан Републике Азербејџана, 28. мај, један је од незаборавних и најславнијих дана у историји азербејџанске државности, навео је Хасанов и додао да је пре 99 година, на овај дан, основана парламентарна република Истока и муслиманског света – Демократска Република Азербејџан.

Каже и да је, државна независност Азербејџана обновљена 1991. после распада Совјетског Савеза а да је данашња независна држава Азербејџан наследник Демократске Републике Азербејџан која је постојала од 1918. до 1920. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво