Дачић демантује наводе о повлачењу Живаљевића

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић демантује наводе појединих медија да Скопље тражи повлачење Горана Живаљевића из Амбасаде Србије. "То су потпуне неистине", рекао је Дачић.

Дачић је објаснио да је разговор амбасадорке Душанке Дивјак Томић у македонском Министарству спољних послова био коректан, и без било каквог помињања повлачења Живаљевића или протеривања, те без уручивања демарша нашој амбасадорки, како су македонски медији јавили.

"Ово што су објавили македонски медији је неистина за њихове унутрашње потребе", рекао је Дачић.

У међувремену, македонско министарство спољних послова саопштило је да је амбасадорки Србије у Скопљу Душанки Дивјак Томић пренело "незадовољство и забринутост због неовлашћеног присуства српског дипломате у Македонији у Собрању током насилних догађаја 27. априла и затражило детаљно објашњење разлога и околности".

Позивајући се на своја сазнања, македонски медији Фокус и 24 сата јавили су раније да је званично Скопље затражило повлачење Живаљевића.

Портал ТВ Телма је, међутим, касније јавио да, према њиховим информацијама, захтева за повлачење Живаљевића неће бити.

Амбасадорка Дивјак Томић је на разговор у македонско министарство позвана јуче.

Након разговора, она је новинарима рекла да је све у вези са тим случајем "већ речено".

Живаљевић је раније потврдио да је поменутог дана био у Собрању, али због посла који обавља, односно да је посматрао да ли можда у насиљу учествују српски држављани, навијачи или екстремисти.

Портал 24 часа наводи да су, према њиховим сазнањима, македонске безбедносне службе биле унапред обавештене о активностима српских дипломата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи