Да ли Скопље тражи повлачење Живаљевића?

Амбасадорка Србије у Скопљу Душанка Дивјак Томић одазвала се позиву македонског Министарства спољних послова ради разговора о присуству саветника српске Амбасаде у Скопљу Горана Живаљевића у Собрању у ноћи када је дошло до насиља између грађана и посланика. Позивајући се на своја сазнања, поједини македонски медији су тврдили да је званично Скопље затражило повлачење Живаљевића.

Душанка Дивјак Томић је на разговор у македонско министарство позвана јуче. Након разговора новинарима је рекла да је све у вези са тим случајем "већ речено".

Агенције су пренеле писање македонских медија (24 часа и Фокус) да је званично Скопље затражило повлачење Живаљевића из амбасаде Србије, али те информације нису потврђене.

Портал 24 часа наводи да су према њиховим сазнањима македонске безбедносне службе биле унапред обавештене о активностима српских дипломата.

Живаљевић је раније потврдио да је поменутог дана био у Собрању, али због посла који обавља, односно да је посматрао да ли можда у насиљу учествују српски држављани, навијачи или екстремисти.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је у четвртак рекао да Живаљевић, који је саветник у амбасади Србије и припадник БИА, није урадио ништа што би се могло протумачити као нарушавање Бечке конвенције или дипломатског протокола.

Додао је да је задатак Живаљевића да практично информише и да је он добио такве задатке од БИА.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи