Скот: Односи САД и Србије засновани на заједничким циљевима

Амерички амбасадор Кајл Скот рекао је да су односи САД и Србије чврсти и да су засновани на заједничким циљевима.

Скот је оценио да је састанак премијера Александра Вучића и заменика помоћника државног секретара САД Брајана Хојта био веома успешан и да је потврдио да су односи САД и Србије чврсти и да настављају да напредују.

"Односи (Србије и САД) засновани су на заједничким кључним приоритетима и циљевима, а то су мир и стабилност у региону Западног Балкана, помирење међу народима тог региона и подршка интеграцији Србије у ЕУ", рекао је Скот на пријему у Амбасади САД у Београду поводом проглашења добитника награде "Предводник/Предводница" у организацији Удружења Фулбрајтових стипендиста Србије.

Вучић и Брајан Хојт Ји сагласили су се у Београду да је најважнији политички циљ у региону Западног Балкана очување мира и стабилности, јер без тога нема економског напретка.

Ји је изјавио да се америчка политика према Западном Балкану није значајно променила од избора председника Доналда Трампа и да ће САД наставити да помажу Србији у европским интеграцијама, сарадњи у региону и дијалогу с Приштином.

Вучић је оценио да су односи Србије и САД добри и да иду у добром смеру, али да немају исте погледе о питању Косова и Метохије и да са различитих позиција и иступају у разговорима о неопходности сарадње, мира и бољих односа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво