Ђурић: Нема правде за српске жртве пред туђим судовима

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је као срамну одлуку Специјалног тужилаштва у Приштини да обустави истрагу о злочинима над српским жетеоцима 1999. у селу Старо Грацко код Липљана, додајући да је сигуран да грађани Србије због тога осећају тугу и гнев.

У саопштењу достављеном медијима Ђурић наводи да су том одлуком породице и пријатељи "српских мученика у Старом Грацком" уместо правде, а на годишњицу овог страшног злочина, добили неправду и још једну поруку да је Србе у нашој јужној покрајини дозвољено убијати.

"Данас је дефинитивно пала завеса у циничној представи у којој су крвници и њихови покровитељи глумили да маре за оне које су побили. Сада јасно видимо да су и они који су, правећи се да тугују, непозвани полагали цвеће на спомен обележју српским страдалницима у Старом Грацком исти као и они који су спомен-плочу недуго затим оскрнавили", поручио је Ђурић.

Како је навео, овај тужни догађај само потврђује да правде за српски народ и жртве не може бити пред туђим судовима, док се истовремено "злочинци без икаквог пардона пуштају да слободно шетају Косовом и Метохијом и чак им се дозвољава да се кандидују за највише политичке функције".

Србија је, како каже, уверена да ће починиоце овог и многих других некажњених злочина над нашим народом кад-тад стићи рука правде, јер злочини попут овога не застаревају, нити се заборављају, а он лично уверен је да се одлуке о обустављању истраге стиде и сви пристојни грађани албанске националности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво