Шкулић: Изјаве Муслијуа захтевају пажњу надлежних

Професор кривичног права на Правном факултету у Београду Милан Шкулић сматра да изјаве председника албанског националног већа из Бујановца Јонуза Муслијуа о Великој Албанији представљају политичку некултуру и провокацију, које захтевају пажњу надлежних органа, али не и покретање кривичног поступка.

"Тек уколико би почео да позива на отцепљење дела Србије или промену уставног уређења, односно предузео неку конкретну акцију, Муслију би могао да кривично одговара као извршилац или подстрекач", рекао је Шкулић Танјугу.

Сматра да изјаве Муслијуа да су Прешево, Бујановац и Медвеђа део Албаније и да му је председник Еди Рама (премијер Албаније) још увек не захтевају пажњу тужилаштва, већ пажњу полиције и БИА, али, каже, нису у "криминогеној зони".

Шкулић додаје да би, иначе, евентуално покретање поступка у овом тренутку Муслију могао да искористи да од себе направи жртву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво