Дачић: Одлука Приштине нелегална и неприхватљива

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је да је одлука косовске владе да се сва непокретна имовина регистрована на име СФРЈ, Србије и АП Косово региструје на име Косова, за Србију потпуно нелегална, неприхватљива и да нема правни значај.

Ивица Дачић је оценио да ово нису разумни политички потези, већ потези оних који више не знају шта ће.

"Ово је још један једнострани потез Приштине који показује да њих не интересује дијалог у Бриселу, зато што смо ми више пута покретали ту тему, а они никада о томе нису хтели да разговарају", рекао је Дачић новинарима у Београду.

Истакао је да је одлука Приштине нелегална и неприхватљива.

"Ово је апсолутно неприхватљива одлука. Ни један озбиљан страни инвеститор неће на основу те одлуке косовске владе да улаже, јер не зна чија је то имовина на крају", навео је  је министар спољних послова. 

Истакао је да је ово још једно спорно питање које говори да Приштина не жели да има конструктиван пруступ, док Београд жели наставак дијалога како би се дошло до решења.

Дачић наводи да је ово још једно спорно питање које говори да Приштина не жели да има конструктиван пруступ, док Београд жели наставак дијалога не само са Приштином, него уопште у региону како би се нашла решења за сва отворена питања.

Нагласио је да Приштину тишти нешто друго, односно да међу њима сигурно постоји велики страх и проблеми.

"Да ли је то страх везан за политичку подршку коју губе са неуспесима на међународном плану или је страх од тога шта ће нови специјални суд да каже у погледу оптужница, то је сада друго питање", навео је министар спољних послова.

Додао је и да одлука Приштине нема никакво утемељење ни у каквом договору нити споразуму и да је за Србију апсолутно неприхватљива.

Према речима Дачића, Запад не подржава формирање косовске војске онако како то Приштина ради.

"Не желим да кажем да они не подржавају формирање војске, али они не подржавају неуставан начин њеног формирања. Ми смо годинама упозоравали на то противећи се војсци и остајемо при томе", закључио је министар спољних послова Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара