Приштина присваја сву непокретну имовину регистровану на име СФРЈ

На основу одлуке косовске владе коју је потписао Иса Мустафа, сва непокретна имовина регистрована на име СФРЈ, односно Републике Србије и Аутономне Покрајине Косово, региструје се на име такозване републике Косово као власника имовине.

Катастарска агенција се обавезује да региструје право својине у регистар имовинских права у законом предвиђеном року.

Поводом одлуке косовске владе којом се, како се наводи, присваја сва непокретна имовина Републике Србије и Аутономне Покрајине Косово и Метохија, у Београду су са директором Канцеларије за Косово и Метохију разговарали представници Срба у косовским институцијама, градоначелници и председници општина у покрајини.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохије Марко Ђурић рекао је, у међувремену, да ће на првој следећој седници предложити да Влада поништи одлуку владе у Приштини да се сва непокретна имовина на Косову региструје на име републике Косово као власника те имовине.

Председник Српске листе Славко Симић сматра да је оваква oдлука репресивна и истиче да је одмах треба опозвати.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво