Јевтић: Без дилеме подржавамо кандидатуру Вучића

Министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић каже за РТС да је на састанцима општинских одбора Српске напредне странке на Косову и Метохији без икакве дилеме дата подршка кандидатури Александра Вучића. Наглашава да је за Србе на КиМ мир најважнији, а да се Вучић управо залагао за то.

Јевтић је, гостујући у Дневнику РТС-а, истакао да је за Србе најважније да држава напредује, као и да ће Вучић наставити са тим позитивним променама које ће гарантовати решавање њихових проблема на КиМ.

"На састанцима општинских одбора СНС-а на КиМ без икакве дилеме дата је подршка оном што је најважније - да се Србија креће напред и економски напредује и то ће значити за Србе на КиМ. Кандидатура Вучића ће гарантовати наставак тих позитивних промена", каже Јевтић.

Сматра да ће политика која је започета значити за решавање проблема Срба на КиМ, унапређењу односа са Албанцима и допринети миру.

"Вучић се залагао за тај мир и помогао да кроз то залагање ми имамо стабилност, а то је оно што је потребно Србима са КиМ, али и региону", објашњава Јевтић.

Када је реч о формирању Заједнице српских општина, Јевтић истиче да је потребно дефинисати јасне кораке и да се суштински решавају проблеми.

"Зато је можда потребно да се у Бриселу још једном на највишем нивоу састану делегације Београда и Приштине", сматра Јевтић.

Говорећи о формирању војске на КиМ, Јевтић објашњава да је став Срба јасан - желимо да разговарамо о много битнијим проблемима.

"Треба избацити политички интерес, већ да се договоримо око проблема које треба да решавамо заједно на добробит свих грађана", закључио је Јевтић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво