Михајловић: Велимир Илић говори неистине

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић саопштила је да је лидер Нове Србије Велимир Илић рекао неистину на РТВ Војводина када је изјавио да је од ње добио радни извештај о радовима на Коридору 10.

"Истина је да никада нисам дала Велимиру Илићу никакав документ Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре! Разумем да Илић крије како је дошао до извештаја, али уверавам га да ће надлежни учинити све да утврде како је дошао до тог документа," навела је Зорана Михајловић у изјави достављеној медијима, пренео је Танјуг.

Она је додала да је управо због тога и најавила да ће се обратити Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

"Управо због тога сам и најавила да ћу обавестити Тужилаштво за високотехнолошки криминал да утврди како је Велимир Илић неовлашћено дошао у посед радне верзије извештаја Радне групе министарства, која ради извештаје о радовима на Коридору 10 и Коридору 11".

Нова Србија Велимира Илића саопштила је данас да су изјаве министарке Зоране Михаловић о покретању истраге о томе како је извештај тог ресора о пословању Коридора доспео у јавност, скретање пажње са проблема у реализацији тог пројекта.

Претходно је Велимир Илић, гостујући на РТВ-у, упитан о најави Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да ће позвати Тужилаштво за високотехнолошки криминал да помогне у утврђивању на који начин је дошао у посед радних документа овог министарства, одговорио да му их је дала министарка Зорана Михајловић, пренела је Бета.

"Тај извештај ми је дала министарка", рекао је Илић. На питање да ли ће, ако га буде позвао тужилац, рећи да му је документ дала министарка Михајловић, одговорио је потврдно.

Лидер Нове Србије је изјавио да ће страначки органи одлучити кога ће та странка подржати на председничким изборима, али да то сигурно неће бити премијер Александар Вучић.

Он је рекао и да веома цени и поштује актуелног председника Србије Томислава Николића, додавши да је Нова Србија помогла да Николић победи на претходним изборима.

"Кога ћу подржати (на председничким изборима), одлучиће страначки органи", рекао је лидер НС-а.

Илић је додао и да "никада неће подржати Вучића", који је премијер и председник Српске напредне странке (СНС).

Лидер Нове Србије је додао и да са Николићем "никада није имао никаквих проблема" и да је са њим, док је био лидер СНС-а, и направио коалицију.

Он је одбацио наводе појединих медија да ће НС подржати председничку кандидатуру бившег шефа дипломатије Вука Јеремића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво