Коцијанчич: ЕУ очекује што бољи наставак дијалога

Имајући у виду да су обе стране, и Косово и Србија одлучили да у Брисел пошаљу и председника и премијера, ЕУ очекује "што је могуће бољи" наставак дијалога Београда и Приштине, рекла је агенцији "Бета" портпаролка високе представнице ЕУ Маја Коцијанчич.

Висока представница ЕУ Федерика Могереини заказала је нову рунду дијалога на високом нивоу за 24. јануар, а и из Београда и из Приштине је најављено учешће председника и премијера.

Европски дипломатски извори у Бриселу рекли су агенцији Бета да је очигледно да и једна и друга страна желе да и ЕУ и међусобно разјасне докле се дошло у дијалогу и какви су изгледи да се даље унапреди поступак нормализације односа Београда и Приштине имајући у виду недавна дешавања односно извесно заоштравање у тим односима.

Европске дипломате рекле су да је долазак делегација Београда и Приштине на највишем нивоу знак који обећава да ће перспектива дијалога бити снажно потврђена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво