Јеремић: Кандидујем се за председника Србије

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић објавио је данас кандидатуру на председничким изборима.

"Одлучио сам да се кандидујем, јер волим Србију и не пристајем на њено пропадање", рекао је Јеремић у разговору са грађанима у "Миксер хаусу", у Београду, одакле започиње кампању.

За говорницом му се на тренутак придружила и супруга Наташа, у знак подршке.

Подршку су му, бар присуством у публици, пружиле и независне посланице Дијана Вукомановић, донедавно чланица СПС-а, и Санда Рашковић Ивић, до скора председница и чланица ДСС-а.

Он је нагласио да је одлуку донео, јер жели да своје знање, искуство и међународне контакте стави на располагање свом народу.

"Намеравам да будем председник народа. Залагаћу се за политику која подржава веће јавне инвестиције, повећање извоза, а права политика може да отвори тржиште за наше производе", рекао је Јеремић.

Како је најавио, наредних дана ће у јавност изаћи са програмом, јер, каже, председник Србије треба да има став.

Јеремић је оценио да се у Србији тешко живи и да је народ с правом незадовољан, а да "нам стално говоре да треба да будемо задовољни оним што имамо, јер од овога, наводно, боље не може".

"Говоре нам да будемо стрпљиви и да, верујући великом вођи, трпимо и чекамо боље сутра, али то боље сутра никако да дође", навео је Јеремић.

Јеремић је бивши шеф дипломатије Србије и председавајући Генералне скупштине Уједињених нација

У јавности се најпре појавио као саветник бившег председника Бориса Тадића, који је последњих година негативно говорио о њему.

Имао је неспоразум и са својом некадашњом странком, ДС, чији Извршни одбор га је искључио из странке 2013. године због непоштовања партијске дисциплине, кршења Статута странке и одлуке Главног одбора по коме су бивши министри били у обавези да врате мандат странци.

Јеремић је због те одлуке поднео тужбу Уставном суду, који се прогласио ненадлежним.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се