Мустафа: Имали смо подршку међународних фактора

Премијер Косова Иса Мустафа изјавио је да је "све што се догађало данас" у вези са доласком воза из Београда у Косовску Митровицу, непотребна ситуација коју је изазвала Србија.

Косовски премијер на ванредној конференцији за новинаре рекао је да је на састанку Савета за националну безбедност Косова данас оцењено да је све око воза био део "наопаких намера Србје да дестабилзује ситуацију на Косову".

"Опредељени смо да омогућимо слободу кретања, али нећемо дозволити такве провокације. Овом приликом ми дозволите да искажем одлучност Владе Косова да у пуној сарадњи са председником Косова и председником парламента ангажујемо на заштити суверенитет земље", казао је Мустафа.

Он је посебно захвалио Сједињеним Америчким Државама и земљама чланицама ЕУ, како је рекао, на подршци институцијама Косова у решавању проблема због најављеног доласка воза из Београда у Косовску Митровицу.

Мустафа је рекао да су се све институције Косова ангажовале да се то питање реши.

"Предузели смо све мере да информишемо међународне факторе о ситуацији, ангажовали државне институције и предузели све мере које су у складу са законом. Имали смо састанке са надлежним институцијама и међународним факторима", рекао је Мустафа.

Он је саопштио да је Савет за националну безбедност Косова одлучио да институције у складу са ситуацијом предузму све уставне и законске мере.

На конференцији новинарима није било омогућено да постављају питања.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво