ЛДП: Србији треба председник који ће декосовизовати друштво

Либерално демократска партија оценила је да је Србији потребан председник који ће "декосовизовати" овдашње друштво и нудити сарадњу и помирење, а не национализам.

"Потребан нам је председник који ће да помири наше друштво не тако што ће се додворавати и попуштати свима, већ тако што ће мењати оно што је лоше, без обзира на популарност", наведено је у саопштењу ЛДП-а, уз оцену да су Вук Јеремић и Александар Вулин лице и наличје исте политике која је Србији донела сукобе, конфронтацију са целим светом и унутрашње поделе чије су жртве сви грађани.

"Министар Мире Марковић и министар Војислава Коштунице морају разумети да њихова политика са собом носи печат свих наших несрећа и лутања, и драго нам је да обојица баш у ЛДП-у виде оне који су им противници", указали су из ЛДП-а.


Додаје се да у предстојећој председничкој кампањи ЛДП и од власти и од опозиције тражи да покажу минимум озбиљности који овај тренутак налаже и поштеде грађане који су, како се оцењује, већ платили превисоку цену за погрешну политику.

"Унапред упозоравамо да свака врста кандидатуре која у себи носи наглашени мањак политике, а вишак неодговорности, не доноси ништа друго сем нових подела које су већ разориле наше друштво. Уложићемо сваку врсту напора како би грађанска европска Србија добила простор за политику у коју верује, политику која брани њене вредности и афирмише њене циљеве", наведено је у саопштењу.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво