Посланици Српске листе замрзли активности, Јевтићева неће бити министарка

Објављујемо да ћемо спровести све одлуке премијера Вучића и да замрзавамо своје учешће у раду косовске скупштине и владе, поручују посланици Српске листе. Мирјана Јевтић више неће обављати функцију министра за локалну самоуправу, наводи се у саопштењу.

Посланици Српске листе су саопштили да ће испунити све одлуке договорене на састанку са премијером Србије и да поново замрзавају своје учешће у активностима косовске скупштине, те да Мирјана Јевтић неће више обављати функцију министра за локалну самоуправу, на коју је именована након разрешења Љубомира Марића.

"Председник Александар Вучић је председник наше једине Владе и његов ауторитет је, како за нас тако и за све Србе на КиМ, неспоран. Зато ми, посланици Српске листе у парламенту привремених институција на КиМ, објављујемо да ћемо спровести све одлуке председника Вучића и да замрзавамо своје учешће у раду Скупштине и Владе КиМ", наводи се у саопштењу Српске листе.

Додају да ће "у складу са захтевом председника Вучића, Мирјана Јевтић напустити министарство локалне самоуправе, јер Мирјана Јевтић, као српкиња са КиМ, поштује ауторитет и захтев премијера Републике Србије и понашаће се у складу са тим", додаје се у саопштењу.

Додаје се да нико за Србе на КиМ није урадио више од Александра Вучића и да борба Српског народа на КиМ није могућа и неће бити успешна уколико из било ког разлога не буде постојало јединство и тесна веза између представника Срба на Ким и председника Владе Републике Србије Александра Вучића.

У саопштењу се подвлачи да Српска листа окупља све Србе на КиМ, без обзира на њихову политичку припадност.

"Она је настала као плод наше потребе да остваримо могућност за заједничко деловање и успешну борбу за опстанак и напредак нашег народа на простору КиМ, зато и наше деловање мора бити пример јединства и заједничке борбе у будућем формирању ЗСО", наводи се у саопштењу.

Додају да "Александар Вучић има наше пуно поверење и захвалност за труд и посвећеност решавању наших проблема, Вучић је наш премијер, а не Мустафа, тако је било и тако ће бити".

Посланици Српске листе су и у новембру ове године одлучили да замрзну рад у косовском парламенту после Закона о конфискацији "Трепче". Потом су и српски министри донели одлуку да замрзну рад у косовској влади, међуминистарским комисијама и осталим владиним телима.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво