Шутановац: ДС ће бити кичма и стожер опозиције

Председник Демократске странке Драган Шутановац рекао је да је име кандидата ДС-а на председничким изборима мање важно од политике за коју ће се он залагати.

Драган Шутановац је, обраћајући се на Главном одбору странке, рекао да ће на предстојећим председничким изборима ДС бити стожер и кичма опозиције.

"ДС ће инстистирати да кандидат подржава и заступа политику коју ДС заступа већ пуних 27 година, а то је европски пут Србије и са тим нема компромиса", рекао је Шутановац.

Додао је да је сада тешко предвидети које ћемо све изборе имати, и на основу тога заузети званичан став са којим кандидатом и на које изборе ће ДС изаћи.

Рекао је да ће обавити разговоре са представницима свих проевропских опозиционих странака, те да је са некима од њих већ и разговарао.

"За нас је име кандидата мање важно од његове политике и онога за шта се залаже", рекао је Шутановац.

Како је рекао, ДС је странка евроатланстке политике и европских интеграција, па неће важити политика "четири стуба", већ само једног, а то је Брисел.

Шутановац је истакао и да је немогућа сарадња са СНС-oм, и да ће то тако и остати и додао да ће инсистирати да ту одлуку сви градски и општински одбори демократа поштују "до краја".

Шутановац је оценио и да ће наредних дана бити "пуно разних подметања на рачун ДС", од стране власти, али и дела опозиције, који би, како је рекао, желели да дезинтегришу ДС.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво