Тончев: Дипломате морају да знају да ће бити контролисане

Члан Главног одбора СПС-а Ивица Тончев очекује да ће у понедељак ступити на нову дужност државног секретара у Министарству иностраних послова у којем ће бити задужен за контролу дипломатско-конзуларних представништава Србије у свету и дијаспору.

Тончев за Танјуг каже да се чека да одлука Владе Србије о његовом постављењу, која је донета у понедељак, буде најпре објављена у Службеном гласнику, што ће се догодити у наредна два дана.

Након тога, у понедељак, ступа на нову дужност, а биће задужен за контролу дипломатско-конзуларних представништва Србије у иностранству и за дијаспору.

"Нико у последњих 30 година није контролисао у каквом су стању наша дипломатско-конзуларна представништва, каква је безбедност тих објеката и како се уопште води брига о њиховој безбедности. Дипломате, дакле, морају да знају да ће бити контролисани", објашњава Тончев.

Циљ је, прецизао је Тончев, да нам се никада више не догоди Либија, када су двоје службеника српске амбасаде у тој земљи отети, а потом су и страдали.

О послу са дијаспором, Тончев каже да она сваке године Србији даје преко три милијарде динара, а да се ти наши грађани осећају као грађани другог реда.

"Учинићу све што је у мојој моћи да приближим дијаспору матици како би се они убудуће осећали као грађани Србије у пуном смислу те рече", каже Тончев.

Упитан да прокоментарише то што му медији често проналазе неке мрље из прошлости, Тончев каже да нема ништа против да новинари пишу о свему што је у вези са њим, али сматра да најпре поштено треба да сагледају резултате његовог досадашњег и будућег рада.

Сви ми, како каже, некоме можемо да будемо на овај или онај начин мање или више симпатични, али да ли је битно да ли неко има плаве или црне оче, ако тај неко добро ради свој посао, запитао је Тончев.

Иначе, Тончев је ових дана изабран и за председника Фудбалског клуба Радички из Ниша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво