Стефановић: У борби против корупције нема заштићених

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже за РТС да хапшење судије у Зајeчару због злоупотребе службеног положаја показује да нико не може бити аболиран ако врши кривична дела. Напомиње да је измишљотина да је полиција ухапсила Вука Јеремића по његовом повратку из САД-а.

Небојша Стефановић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је хапшење председника Привредног суда у Зајечару Горана Крстића добар пример рада државних органа и државе која се бори против корупције.

"Ухапшени се терети да је искористио утицај и да је посредовао и утицао на стечајног управника И. С. да имовину стечајног дужника прода непосредном погодобом, како би се на тај начин елиминисали други заинтересовани купци", каже министар.

Напомиње да су тиме оштећени грађани.

"Када имати предузеће у стечају, када не идете на аукцију него на погодбу, имате намеру да оштетите повериоце, државу", сматра Стефановић.

Додаје да имамо ситуацију да се то дешава и код представника судске власти али да је држава показала да нико не може бити аболиран.

"Имали смо хапшење и председника Вишег суда у Шапцу, председника Основног суда у Лозници, ово је четврти судија који је ухапшен. Поносан сам што су акције биле добро организоване и што су прикупљени докази са којима можемо изаћи на суд", напомиње Стефановић.

Говорећи о саслушању Вука Јеремића у случају погибије гардиста, министар Стефановић каже да је измишљотина да га је по повратку из САД-а сачекала полиција.

"Информација да смо ухапсили Јеремића је измишљена ствар. Овде је по среди истина коју траже породице гардиста. Они траже да Јеремић каже како је први сазнао за њихову смрт. Апсолутно нема потребе да ово користи за стицање јефтиних политичких поена", истиче министар.

Напомиње да породице гардиста траже истину и да желе да знају шта им се догодило са децом.

"Жао ми је што Јеремић ни пре 12 година није дао неку изјаву. Потпуно се спинује и политички злоупотребљва трагедија ових људи. Надам се да неће да се позивају на мртвог Миодрага Ракића", каже Стефановић.

Нада се, каже, да ће се сви одазвати на позиве да дају изјаве и да се коначно сазна шта се десило са двојицом момака.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво