ЕУ: Пратићемо примену договора о мосту преко Ибра

Две стране су се договориле да хармонизују и ускладе нацрте за пројекат ревитализације моста преко Ибра у Косовској Митровици и пројекту отварања улице Краља Петра за пешаке, саопштила је Европска служба за спољне послове наводећи да ће ЕУ пратити договор како би био испуњен рок за поновно отварање моста 20. јануара.

Такође су се сложили да кружни ток на северу Косовске Митровице буде повезан са улицом Краља Петра, што би омогућило пуну и несметану слободу кретања, а решило би забринутост везану за безбедност саобраћаја, наводи се у саопштењу.

Како се напомиње, споразум о мосту у Косовској Митровици постигнут је у контексту дијалога између Београда и Приштине уз посредовање ЕУ у августу 2015.

Представници ЕУ су се данас састали са обе стране да разјасне питања везана за примену овог споразума, наводи се у саопштењу и додаје да су се обе стране договориле да првобитни нацрт кружног тока, како је договорено у августу 2015. у Бриселу, буде у потпуности испоштован.

ЕУ ће остати у блиском контакту са обе стране како би се обезбедила имплементација споразума из августа 2015, имплементација договора из августа 2016, као и оперативни споразум постигнут данас са обе стране, како би рок за поновно отварање моста и пешачке улице предвиђен за 20. јануар био испуњен, наводи се у саопштењу на сајту ЕУ.

На састанку техничких тимова за спровођење договора о мосту преко Ибра у Косовској Митровици, који је одржан у Канцеларији Европске уније у Приштини, постигнут је договор да постојећи потпорни зид у близини моста буде редизајниран, односно трансформисан у отворени амфитеатар који ће бити део пешачке зоне у улици Краља Петра у северном делу града, саопштено је из кабинета градоначелника Северне Митровице Горана Ракића.

Косовско Министарство средине и просторног планирања донело је одлуку о забрани извођења радова на зиду који је изграђен у близини главног ибарског моста у северном делу Косовске Митровице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи