Приштина забранила радове на зиду у Косовској Митровици

Косовско Министарство средине и просторног планирања донело је одлуку о забрани извођења радова на зиду, који је изграђен у близини главног Ибарског моста у северном делу Косовске Митровице.

На зиду, како јавља дописник Танјуга, данас је на албанском језику истакнуто обавештење Министарства средине и просторног планирања, о забрани грађевинских радова.

Зид висине око два метра, који је подигнут минулих дана у северном делу Косовске Митровице изазвао је реакције званичника у Приштини, а током дана било је доста оних који су са знатижељом посматрали нову грађевину у северном делу Митровице.

Неки од њих искористили су прилику и да се фотографишу испред зида.

Представници Албанаца тврде да овај зид није део Бриселског договора о рестаурацији главног Ибарског моста и околине.

Најављују његово рушење.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић тврди супротно, истичући да је у питању потпорни зид који је подигнут због "нивелације улице Краља Петра Првог и шеталишта које је у изградњи".

Грађани Митровице, Срби и Албанци, различито коментаришу подизање зида.

Срби нису претерано узбуђени због тога, а Албанци за новонасталу ситуацију окривљују међународне представнике на Косову.

Радове на рестаурацији главног Ибарског моста обезбеђују припадници Косовске полиције и Кфора чији се пунктови налазе са једне и са друге стране моста.

Северни део Митровице и спорни зид посетио је данас и градоначелник јужног дела Митровице Агим Бахтири који је рекао да зид није део Бриселског споразума о слободи кретања и да ће бити уклоњен.

Ракић данас у Приштини о овом питању разговара са представницима ЕУ, а на састанку су, како преносе поједини косовски медији, присутни и челници општине јужна Митровица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво