ЛДП: Вишак фрустрираности Вучићем, а мањак идеја не помаже

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио је да та странка наставља разговоре са проевропским странкама о јакој европској платформи за председничке и парламентарне изборе, и поручује да остају опозиција премијеру и лидеру СНС-а Александру Вучићу, али и делу опозиције која је вођена идејом – што горе, то боље.

"ЛДП има свој програм, зато не пристајемо на странчарење и политиканство. Тај програм заступамо у парламенту, и не фасцинира нас потреба дела опозиције да прављењем циркуса од скупштине сакрије недостатак идеја", изјавио је Јовановић за Танјуг.

Он додаје да је странка коју води опозиција СНС-у, а не грађанима, због којих је писан буџет и због чијих интереса морају показати крајњу озбиљност.

Јовановић, изложен нападима дела опозиције због оцене да је предлог буџета за 2017. добар, истиче: "Нисмо могли да прећутимо добре стране буџета, које су резултат жртве милиона људи који су у време кризе стегли каиш. Нас њихова жртва обавезује".

"Као што Ђоковић Мареју после пораза пружи руку и каже: 'Свака част', тако ни ми немамо проблем да кажемо да је буџет искорак и проблем мање за друштво, које се дави у мору других проблема", наводи Јовановић.

"Зато смо ми опозиција Вучићу, али и делу опозиције која је вођена себичном логиком – што горе, то боље", навео је лидер ЛДП-а.

Према његовим речима, ЛДП је у расправи био заинтересован за политику и проблеме који у Србији остају нерешени и поред доброг буџета.

"Ко ће у наредној години спроводити тај буџет и шта је политичка платформа Владе? Да ли ће Србија бити нови кандидат за руски гулаг, или је Европа циљ ка коме се иде брже него досад?", наводи Јовановић питања која су, истиче, остала нерешена.

Додао је да су приметили да су и колеге из опозиције, ДС, СДС и ЛСВ имали сличне наступе, и указао на то да озбиљна дебата која је вођена у скупштини не треба сад да буде замењена сплеткарењем и жељом појединаца да унесе раздор у опозицију.

"Настављамо разговоре са проевропским странкама око јаке европске платформе за председничке и парламентарне изборе", истиче.

"Србији је потребна озбиљна скупштина, а не циркус, јер се досад у скупштини углавном показивао вишак фрустрираности Вучићем, а мањак политичких идеја", закључио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво