Јовановић: Добар буџет, амандмани СНС глуматање

Влада Србије је дошла у парламент са добрим буџетом, чији су део и трошкови за Заштитника грађана и Повереника за информације од јавног значаја, изјавио је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Наводи да су амандмани СНС којим се тражи смањење плата тим институцијама „део изборног фолклора“ и „глуматање по Скупштини“.

"СНС је део владајуће коалиције, стали су иза те Владе која је дошла у Скупштину са добрим буџетом. Део тог буџета су и раздели који говоре о трошковима Заштитника грађана, односно Повереника Шабића, и самим тим јасан је став владајуће коалиције“", каже Јовановић.

Све друго, додаје, јесте и вишак и део настојања да се на бесмислицама троши енергија.

Јовановић сматра да треба ставити тачку на „све глупости“ и фокусирати се на оно што је проблем, пре него што нам тај „проблем експлодира у лице“.

Упитан о твиту шефа Делегације ЕУ у Србији Мајкла Давенпорта у коме наводи да му је премијер Александар Вучић рекао да га не занимају његови ставови, Јовановић каже да је „твитер“ политика за њега „домен Трампа“ и да је на тој друштвеној мрежи све дозвољено.

Јовановић наводи да је Србији веома важна подршка Давенпорта, те да је важно да са Европском комисијом и Делегацијом ЕУ у Србији имамо односе који су потребни како би се решавали проблеми и унапредиле европске интеграције.

"Не треба нам та врста сукоба. Сад, то „твитовање“, ко год да „твитује“, ја немам времена заиста за то"“, додаје Јовановић.

Шта долази из Чачка?

Лидер ЛДП-а је рекао, коментаришући шефа посланичке групе Двери Бошка Обрадовића, да Велимир Илић није најгоре што у политички живот Србије долази из Чачка, јер Илић, каже, макар никада није био "мегафон оних који Србији не желе ништа добро".

Јовановић је приметио да „опседнутост "Обрадовића ЛДП-ом или оним што он као лидер ЛДП-а ради у Скупштини говори о „некој чудној фрустрацији, која наводи на закључак да није Велимир Илић најгоре што можемо да очекујемо у политичком животу Србије, а да долази из Чачка".

„Очигледно је могуће да се после Веље Илића појави неко ко ће нас довести у позицију да, малтене, молимо Илића да се врати у Скупштину", рекао је Јовановић новинарима у парламенту.

Он је додао да је у случају Илића "макар било јасно да кад говори - говори из своје главе".

"Он никада овде није био мегафон оних који не желе ништа добро овој земљи", рекао је лидер ЛДП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво