Посланици СНС-a траже мање плате за Јанковића и Шабића

Посланичка група СНС-а подржаће Предлог буџета за 2017. годину и поднела је амандмане који се односе на смањење енормно високих плата заступнику грађана Саши Јанковићу и поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу, саопштио је шеф посланичке групе Александар Мартиновић.

"Посланичка група СНС-а подржаће Предлог буџета за 2017. годину зато што сматрамо да је то буџет који је развојни, који омогућава даљи раст српске економије, отварање нових радних места, смањивање буџетског дефицита", рекао је Мартиновић.

Истакао је да посланичка група СНС-а сматра да је овај буџет најбољи могући доказ да је дошло до најбољег могућег оздрављења српских финансија.

"Поднели смо неколико амандмана на буџет који се односе на смањивање енормно високих плата такозваних независних државних органа, као што су заступник грађана и повереник за информације од јавног значаја", пренео је Мартиновић.

Нагласио је да посланичка група сматра да када цела држава штеди да би грађанима Србије било боље, има логике да штеде и Јанковић и Шабић.

Предлаже да се средства која би на тај начин уштедели проследе у хуманитарне сврхе Фонду за лечење болесне деце у иностранству.

"У време када цела држава штеди, када штеде пензионери, запослени у јавној администрацији, када тај новац који смо уштедели издвајамо за изградњу нових болница, школа, вртића, ауто-путева, сасвим је легитимно да тражимо да штеде Јанковић и Шабић", подвукао је Мартиновић.

Такође, нагласио је да као посланик има право да обавести грађане Србије да је Јанковићева плата скоро 400.000 динара, као и да "по цео дан твитује и шета кучиће, па је мало један дан председнички кандидат, онда није, па се потом састаје са другим председничким кандидатом који је у време када је био шеф дипломатије узимао огромне паре за путовања".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво