Гојковић: Буџет на време, Вучић сутра у Скупштини

Премијер Александар Вучић прикључиће се сутра поподне посланицима и члановима свог кабинета у Скупштини Србије, на седници на којој ће се расправљати о буџету за 2017. годину.

Председница Скупштине Маја Гојковић рекла је да је премијер Александар Вучић изразио жељу да лично представи буџет и да ће на седницу доћи после сусрета са европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом. 

"Све ће бити готово пре 15. децембра и грађане интересује суштина буџета, приказивање резултата владе Александра Вучића и заједничког рада свих странака, бићемо у врху, прва или друга европска држава, имамо историјски минимум дефицита, велико улагање у пољопривреду, здравство, образовање, у обнову школа и путева", рекла је Маја Гојковић гостујући у Дневнику РТС-а.

Она је навела да расправа о Предлогу буџета почиње сутра у 11 часова након трочасовног утврђивања дневног реда.

"Вучић је исказао жељу и рекао да ће лично доћи након састанка са Јоханесом Ханом, пошто жели да представи буџет и да води суштински разговор о томе шта је добро у економији у Србији, како је то за кратко време влада Србије успела да добије похвале ММФ-а, Фискалног савета, синдиката и послодаваца", рекла је Гојковићева.

Додала је да је тешко постићи договор са опозицијом.

"Сећање грађана који су гледали седницу пре неколико дана није избледело, видели сте покушај договора СНС-а и дела опозиције, како то изгледа када желите да се договорите са људима који не желе пристојну Србију, који псују оца Александра Мартиновића, мајку Маријана Ристићевића", истакла је Гојковићева.

Гојковићева је указала да је влада поносна на то што улаже у културу и истакла да се очекује завршетак реконструкције Народног музеја, музеја Модерне уметности, зграде Радио-телевизије Војводине која је уништена 1999. године.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се