Вучић: За још бољу сарадњу с Новом демократијом и Грчком

Захваљујући на посети председнику Нове демократије Киријакосу Мицотакису и на подршци чланству Срспке напредне странке у Европској напредњачкој партији, премијер Александар Вучић је поручио да жели још боље односе с том грчком партијом.

Александар Вучић је истакао да су то пријатељи који Србију подржавају на њеном европском путу, али подржавају и њен територијални интегритет.

"Разговарали смо о унапређењу односа Србије и Грчке, о томе да наше економске везе треба да јачају, уверени да трговинска размена од 400 милиона евра мора да достигне милијарду", рекао је Вучић на заједничкој прес-конференцији с гостом из Грчке.

Код нас је у овој години, додао је премијер, раст 2,8 одсто, 2,9, у Грчкој је план био три одсто, а биће око нула, али ми им желимо већи раст.

Кад је реч о Србији, навео је, ММФ је за наредну годину прогнозирао три одсто, a "ми се надамо три и по, а ако стигнемо до четири, то би био изванредан резултат".

"Приближили бисмо се драматично земљама које су испред нас", поручио је Вучић, напомињући да, кад је реч о незапослености, проценат који очекујемо наредне године је испод 13 одсто. 

Како је рекао, Нова демократија је велика странка, очекује да наредне године буде водећа у Грчкој, а истиче да им "ми желимо успех и очекујемо још бољу сарадњу".

Мицотакис: Најлакшšе је рећи народу оно што жели да чује

Председник Нове демократије Киријакос Мицотакис честитао је премијеру и лидеру СНС-а Александру Вучићу на економском напретку и фискалној консолидацији земље, као и на томе што грађанима увек говори истину.

У данашње време најлакше је рећи народу то што жели да чује, рекао је Киријакос Мицотакис и навео да је Вучић спровео тешке мере и донео тешке одлуке које доносе и дугорочно ће донети бољитак свим грађанима.

Мицотакис је, на заједничкој конференцији за новинаре са Вучићем у седишту СНС-а, рекао да је Србија стуб стабилности у региону.

Истакао је значај повећања економске и сваке друге сарадње Србије и Грчке, долазак инвеститора из те земље у Србију, али и обратно, као и развој туризма који треба да буде двосмеран.

Изразио је задовољство тиме што је СНС постала придружени члан ИПП европских странака и истакао да ће Нова демократија пружати и убудуће подршку СНС-а.

Такође је истакао и да ће подржати све напоре Србије на њеном путу ка чланству у ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи