Орлић: Опозиција извела перформанс и озваничила нови ДОС

Опозиција данас није одржала никакву седницу Административног одбора, него заједничку конференцију за новинаре у форми перформанса, на којој су озваничили своју "велику коалицију" и формирање новог ДОС-а, изјавио је заменик шефа посланичке групе СНС-а Владимир Орлић.

Реагујући на данашње сазивање седнице Административног одбора, од стране четри члана и два заменика чланова, са захтевом за смену председника тог скупштинског тела Александра Мартиновића из СНС, Орлић је рекао новинарима да су заједно и без икаквих изузетака и резерви то учинили "СРС, ДС, странка Бориса Тадића, Покрет ДЈБ , ЛСВ и несрећни Бошко Обрадовић".

"Тиме су на најлепши могући начин потврдили све оно што ми тврдимо и на шта је упозоравао председник владе Александар Вучић уочи парламентарних избора ове године, да ће се међусобно удружити сви они на једној заједничкој платформи која се своди само на једну ствар - несагледиву мржњу и антагонизам према Вучићу, према СНС, према свима нама који подржавамо значајне напоре да ова земља напредује, да расте, да се изграђује и да јој буде добро”, рекао је Орлић.

Како је навео, данас није била никаква седница Административног одбора, него "један велики, поново, трагични перформанс".

Он је додао да није лоше да јавност види како умеју јако лепо да се сложе, да заједнички најаве деловање које ће бити у потпуном сагласју са потребема председничких избора идуће године.

"Тиме су потврдили још једном да је у овој земљи могуће све. Ако је неко могао да замисли да ће део новог ДОС-а да буде СРС, данас смо видели да је апсолутно могуће и то", каже Орлић.

Вероватно ће, додаје, ускоро они изаћи и са именом заједничког председничког кандидата само изгледа око тог детаља нису успели још да се договоре.

"Али биће и тога ускоро, сигуран сам", додао је.

Орлић каже и да опозиција није поштовала процедуру када је реч о захтеву за заказивање седнице, те да су супротно одредби Пословника који предвиђа да седницу може затражити трећина чланова одбора, захтев потписали чланови и заменици чланова.

"Заменик члана Одбора мења члана Одбора на седници Одбора. Цак ако бисмо инсистирали на формалностима никада заменик члана одбора не би могао да учествује на седници без да члан одбора не обавести председника Одбора. Зна се на шта се односи функција члана Одбора. Она се односи на саму седницу", наводи Орлић поводом захтева опозиције за седницу одбора који је потписало четири члана и два заменика члана Одбора.

Према његовим речима, Мартиновић је предлагачима те седнице упутио допис у коме је изразио спремност да се седница одржи у најкраћем могућем року, чим свој захтев доставе у складу са Пословником.

"Изгледа да два члана одбора или су имали одређене резерве или нису желели да ставе свој потпис заједно са потписима свих осталих учесника у овом тужном игроказу", рекао је Орлић, наводећи да тај захтев нису потписали Војислав Шешељ и Бојан Пајтић.

Он је додао и да када отклоне ту грешку, могу добити прописну седницу Административног одбора.

Упитан да ли је Мартиновић у парламенту и зашто се он није обратио новинарима, Орлић је рекео да мисли да је Мартиновић тада био у Скупштини.

"Видећете га ускоро", додао је Орлић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво