Ђурић: На дијалог смо спремни, имовину не дамо

Нећемо правити катастрофалне уступке и труле компромисе на рачун сопственог народа, поручује директор Канцеларије за Косово и Метохију из Брисела.

Србија је увек спремна на дијалог, али не и на предају своје имовине, рекао је у Бриселу директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, и поручио да истовремено Београд неће седети скрштених руку.

Ђурић је новинарима у Бриселу, након још једне рунде техничких преговора са Приштином, рекао да неће правити катастрофалне уступке и труле компромисе на рачун сопственог народа.

Ђурић је јутрос у Мисији Републике Србије при ЕУ у Бриселу одржао састанак са 28 представника земаља чланица и представницима институција Европске уније.

Том приликом је директор Канцеларије за КиМ изнео став Србије у вези са "Трепчом", закона о стратешким инвестицијама, али и у вези са начином на који се третирају српски представници у косовским институцијама.

”Наша политика остаје политика разговора, али никада неће бити политика гурања главе у песак, прављења неоснованих уступака и прављења трулих компромиса на рачун интереса српског народа.

"Дијалог да, али предаја имовине, чињење катастрофалних уступака, које би моžжда желели да изнуде од нас, то никада не", поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију и шеф делегације Београда у техничком дијалогу са Приштином.

Делегације Београда и Приштине данас у Бриселу настављају разговоре о међусобном признавању диплома. Истовремено, из делегације Београда најављују да ће представницима ЕУ поставити и питање Телекома, односно да ли је Приштина спремна на прављење компромиса. У делегацији Београда тим поводом објашњавају да Србија увек пристаје на разговор, али не и принцип папира ”узми или остави”.

Због поновног одбијања Приштине да се о томе разговара у оквиру дијалога, делегација Београда је јуче у билатералним разговорима са европским посредницима у дијалогу изнела свој став када је у питању закон о "Трепчи".

Јуче су у оквиру техничког дијалога договарани и технички детаљи о примени споразума о слободи кретања, конкретно како ће изгледати налепнице којима ће се прелепљивати статусни симболи на регистарским таблицама за возила која прелазе са територије Косова у централну Србију и обрнуто.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво