Посланичка питања

Посланици Скупштине Србије су и овог четвртка постављали питања члановима владе, а тражили су обавештења о томе шта ће бити предузето да се смањи нарастајуће сиромаштво у земљи, да ли ће инвалиднина бити умањена и шта ће Влада предузети поводом најављене резолуције хрватских посланика у Европском парламенту о БиХ.

Посланик Социјалдемократске странке Марко Ђуришић рекао је да је Србија прва у Европи по броју људи који су угрожени сиромаштвом и да тај проценат према анкети Републичког завода за статистику износи 25,4 одсто.

Питао је премијера Александра Вучића шта ће учинити да би се то стање променило и указао да је пре четири године тај проценат износио 12,8 одсто.

"Да ли ће Влада коначно урадити нешто уместо што ће се свађати са грађанима називајући их лењивцима и неспособњаковићима? Да ли ће да уради коначно нешто са изменама закона за подршку породицама са децом и да ли ће урадити нешто да се спречи егзодус грађана из Србије у друге земље у потрази за бољим животом", упитао је Ђуришић.

Посланик Двери Срђан Ного питао је министра за социјална питања Александра Вулина је да ли ће инвалиднина, која сутра треба да буде исплаћена, бити умањена за 2,8 одсто.

Тражио је обавештење и о случају судског вештака Мирјане Лабовић, у чију стручност се сумња, шта је учињено поводом захтева повереника за информације од јавног значаја да се доставе подаци о случајевима у којима је она вештачила.

Посланица Нове Србије Дубравка Филиповски питала је министра спољних послова Ивицу Дачића шта ће Србија да предузме поводом резолуције коју најављују хрватски посланици у Европском парламенту о БиХ, наводећи да је то још једна иницијатива која не доприноси смиривању тензија у региону.

За информације о томе ко и колико поседује пољопривредног земљишта у Србији интересовао се посланик "Доста је било" Владимир Ђурић.

"Колико је узурпирано пољопривредног земљишта, ко су узурпатори и ко је највећи узурпатор у Србији и о коликој парцели је реч?", питао је Ђурић.

Посланица Лиге социјалдемократа Војводине Мариника Тепић питала је шта ће бити са еколошким добром Делиблатском пешчаром, с обзиром на то да на том терену НИС врши истраживања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво