Вучић: Више ћемо улагати у југ Србије

Влада планира да у наредном периоду више улаже у југ Србије како би се поправило стање у градским буџетима и смањила веома висока стопа незапослености у том региону, поручио је премијер Александар Вучић у Нишу.

Премијер је првог дана рада Владе у Нишу најавио да ће у наредних седам дана, колико ће Влада заседати у том граду, бити потписан уговор са фабриком каблова за аутомобиле "Леони", који ће омогућити отварање нових 2.200 радних места.

"У овим данима, док смо овде, потписаћемо уговор са 'Леонијем' за 2.200 радних места. 'Астер текстил' већ има 250 радних места, а ићи ће на 400 до 500 нових. Обићи ћемо 'Јуру', у којој ће нових 1.000 људи да се запосли. 'Теклас' узима другу халу, и оно што је важно, очекујемо долазак Филипанаца и многих других", рекао је Вучић.

На почетку састанка са начелницима пет округа са југа Србије и са градоначелницима, премијер је рекао да су радови на јужном краку Коридора 10 у току, односно да се ради на преосталих 28,5 километара у Грделичкој клисури, и да остаје још непуних 10 километара на делу пута Левосоје – Српска Кућа, али да ће и то бити завршено у кратком временском периоду.

"Највише заостајемо управо на том делу (Левосоје – Српска Кућа), који смо дали српским компанијама да раде, зато што оне најнесолидније и најлошије раде свој посао, јер сваким новим послом, новцем који узму покривају своје губитке са претходних послова и увек им је потребан неки нови посао да би могле онај, који су већ договориле, да обаве", рекао је Вучић.

Премијер је навео да је влада издвојила и додатне две милијарде динара за различите потребе.

"При томе смо рачунали да вам помогнемо у уређењу централних градских средина, нарочито старог језгра Врања, центра Ниша, Лесковца, да видимо да ли има потребе за то у Пироту, и за Прокупље", рекао је Вучић и додао да би та средства требало да буду исплаћена најкасније до краја јануара и то две трећине у овој, а остало следеће године.

Премијер је напоменуо и да ће влада видети шта може да уради од новца Министарства туризма за Бујановачку, Врањску, Звоначку и Кушумлијску бању, која има 16.000 метара квадратних хотелског простора, као и за Луковску и Пролом бању.

"Ми ћемо као влада нешто да додајемо, али на тај новац рачунајте као на нешто што није у регуларним приходима Министарства", рекао је Вучић.

Премијер и чланови Владе разговарали су са начелницима Нишавског, Топличког, Пиротског, Јабланичког и Пчињског округа – Александром Цветковићем, Небојшом Вукадиновићем, Драганом Тончић, Божидаром Стојиљковићем и Срећком Пејковићем.

Представници округа са југа Србије предочили су премијеру проблеме са којима се суочаравају њихове локалне самоуправе.

Састанку су присуствовали министар привреде Горан Кнежевић, министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, министарка правде Нела Кубуровић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, министар без портфеља Милан Кркобабић.

Домаћин састанка у Официрском дому био је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво